Choose language

Asiakastarina – Tippavaara

Tippavaaran Maatalouspalvelu haki kustannustehokasta ratkaisua myyntisaatavien kotiuttamiseen sekä maksuviiveisiin varautumiseen. Samalla löytyi aivan uudenlainen FLEX-laskurahoituspalvelu, jossa yritys maksaa vain käyttämästään luotosta.

tippavaaran-maatalouspalvelu

Asiakastarina

Tippavaaran Maatalouspalvelu hyödyntää FLEX-laskurahoitusta: ”Ylitti kaikki odotukseni”

Kantahämäläinen Tippavaaran Maatalouspalvelu Oy on muun muassa viljan kuivaukseen, ostoon ja myyntiin sekä tuotantotarvikkeiden ja palveluiden myyntiin erikoistunut maatalousalan yritys. Yrityksen tuotevalikoimassa on maataloustuotteiden lisäksi tuotteita esimerkiksi kotieläimille, kuljetukseen ja maanrakennukseen sekä metsänhoitoon.

Koronapandemia nosti maatalousalalla hintoja ja toi paljon epävarmuutta. Tippavaaran Maatalouspalvelussa myyntisaatavien valvonta oli työllistänyt yritystä viikoittain ja siihen toivottiin ammattilaisten apua. Samalla yritys halusi varautua toimintaympäristön muutoksiin, sillä esimerkiksi saatavuusongelmat vaativat yhä useammalta yritykseltä aiempaa suurempaa kassaa.

”Tarjouksia vertaillessani kiinnitin erityistä huomiota hinnoittelun ohella valvontapalvelun inhimillisyyteen sekä asiakkailta perittäviin kustannuksiin. Samalla Amilin valikoimista löytyi myös uusi FLEX-laskurahoitus, joka vaikutti vahvasti valintaan”, sanoo Tippavaaran Maatalouspalvelun toimitusjohtaja Kimmo Matoniemi.

FLEX-laskurahoitus tuo isoille yrityksille tutun luottolimiitin joustavuuden myös pienempien toimijoiden käyttöön. FLEX-laskurahoituksessa yritys antaa laskunsa vakuudeksi rahoittajalle. Pientä järjestelypalkkiota lukuun ottamatta yritys maksaa luotosta vasta silloin, kun se nostaa rahaa käyttöönsä. Sukanvarressa voi aina olla vaikkapa 200 000 euron puskuri, josta ei makseta korkoa ennen kuin yritys nostaa rahaa käyttöönsä.

”FLEX-laskurahoitus mahdollistaa meille rahan nostamisen juuri silloin, kun sitä itse tarvitsemme. Toimimme isolta osalta bulkkitavarakaupassa, ja merkittävistä laskujen summista huolimatta meidän osuutemme on erittäin pieni. Perinteisessä laskurahoituksessa kustannukset ylittäisivät meidän kateosuutemme, mutta FLEX-laskurahoituksessa maksamme rahasta vain tarpeen mukaan”, Matoniemi sanoo.

FLEX-laskurahoitus luottolimiitin jatkeena kassavirtojen hallinnassa

Matoniemen mukaan FLEX-laskurahoitus on loistava työkalu yrityksen rahoitusvälinepakissa. Hän kokee, että se täydentää hyvin yrityksen muita rahoitusratkaisuja.

”Samalla yrityksen vakuuksia vapautuu muuhun käyttöön. Se on varsin oiva apuväline välitysmyynnin kasvattamiseen. Tuote ikään kuin kasvaa myynnin mukana, kun sovittua limiittiä muutetaan myynnin kasvun rinnalla”, sanoo Matoniemi.

Matoniemi kehuu FLEX-laskurahoitusta mielenkiintoiseksi ja käytössäkin hyväksi havaituksi tuotteeksi. Amilin laskurahoituksessa miellytti myös se, että siinä ei ole ollut piilokuluja, eikä pienellä printillä sopimuksesta löytyviä yllätyksiä.

Joskus rahat tarvitaan tilille todella pikaisesti, eikä aikaa odotella ole viikkotolkulla. Koenoston yhteydessä Tippavaaran maatalouspalvelu sai rahat tilille jo samana päivänä.

”Tällaista ratkaisua ei ainakaan omalle kohdalleni ollut aikaisemmin osunut. Kyllä se ylitti toimivuudessaan kaikki odotukseni.”

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko kokeilemaan automatisoitua maksuvalvontaa? Ota meihin yhteyttä, niin katsotaan, mikä palvelumalli sopii yrityksellenne parhaiten.